Scopul care a calauzit-o pe autoare ?n scrierea acestei carti ? dupa cum singura declara ? a fost acela de a descrie exact nevroticul care traieste printre noi, cu conflictele care ?l macina, cu anxietatile, cu suferintele si numeroasele dificultati pe care le are ?n relatiile cu ceilalti si cu ... citeste mai departe
?n aceasta carte, poate cea mai reprezentativa pentru psihanaliza culturalista americana, Karen Horney marturiseste ca cristalizarea conceptului de nevroza i-a fost facilitata de emigrarea din Europa ?n Statele Unite ale Americii, ?mprejurare care i-a dat posibilitatea sa observe diferente importante ?ntre nevrozele de pe cele doua continente.
Scindarea componentei senzuale de cea romantica ?n viata amoroasa, pe care o ?nt?lnim doar ocazional la femei, pare a fi tot at?t de frecventa la barbatii educati ca frigiditatea ?n cazul femeilor.
Astfel, pe de o parte, barbatul ?si cauta partenera de viata si prietena apropiata spiritual, ... citeste mai departe
Karen Horney (1885?1952) este considerata protagonista Nr. 1 a ?culturalismului? american.
Ea a pus ?n termeni noi problema structurii personalitatii nevrotice si a determinismului acesteia, dar nu fara a recunoaste ca ?antropologia culturala contem?porana datoreaza mult lui Freud ?nsusi?.
Pentru neopsihanalista americana (originara din Germania, de unde a emigrat din ... citeste mai departe
Karen Horney (1885?1952) este considerata protagonista Nr. 1 a ?culturalismului? american.
Ea a pus ?n termeni noi problema structurii personalitatii nevrotice si a determinismului acesteia, dar nu fara a recunoaste ca ?antropologia culturala contemporana datoreaza mult lui Freud ?nsusi?.
Pentru neopsihanalista americana (originara din Germania, de unde a emigrat din cauza ascensiunii ... citeste mai departe